Marc Brouns uitgeroepen tot Stadsprins van Roermond

Afbeelding: Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul Remunj

Zaterdagavond werd, tijdens de Nach van de Nuje Sjtadsprins in Roermond, Prins Marc II Brouns als Sjtadsprins van Remunj en 76ste Prins van Sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul aan het publiek gepresenteerd.

In een tot de nok toe gevulde Salle de Fetes van de Oranjerie en in een sfeervolle ambiance werd Marc Brouns rond de klok van 21.30 uur na een spectaculaire opkomst door Vorst Dirk I onthuld. Vervolgens werd hij met alle bijbehorende regalia door Vorst Dirk I geïnstalleerd tot Sjtadsprins van Remunj en Prins van D’n Uul, Ziene Dorslöstge Hoogheid Marc II.

Marc is geboren op 25 mei 1979 en woont samen met Shoshan Benjamin in de binnenstad op de Dokter Leursstraat. Samen hebben zij twee kinderen, zoon Danieck en dochter Bibi. In het dagelijks leven is hij eigenaar van horecazaak Baristas op de Markt, het hartje van de binnenstad in Roermond.

Marc II regeert onder zijn lijfspreuk “Mit laeg henj höbs-se ouch nieks”. De nieuwe Sjtadsprins wordt ondersteund door zijn adjudanten en vrienden Alexander Bongaerts, Jos van Rey (jr.) en Berry Gossens. Daarnaast wordt hij bijgestaan door “regelnaef” Dave Mevissen, in het echte leven ook een volle neef van Marc II.

Door Redactie