Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Lifestyle

Getest: quiches van de supermarkt. Er zitten lekkere bij

Getest: quiches van de supermarkt. Er zitten lekkere bij

Foto: Jean-Pierre Jans

Van ontbijt tot late snack: een hartige taart gaat er altijd wel in. Ons panel proeft vijf varianten van de bekende quiche lorraine, uit het schap van de supermarkt.

Spekblokjes zijn weerbarstige krengen. Qua smaak maakt het weinig uit hoe je ze snijdt. Maar de vorm is des te doorslaggevender voor de samenhang van je baksel. ,,Als het van die perfecte rechthoekjes zijn, heeft je liaison - de bindende saus - te weinig houvast”, legt kookdocent Ferry Wijsman uit. ,,Je quiche valt dan al heel snel uit elkaar. Voor een beter geheel moet je lengte creëren. Mooie reepjes spek en prei dus.”



Het is slechts een van de slimme trucs die Wijsman zijn studenten ...