Ademhalingsproblemen agent bij controle busje voor drugsgrondstoffen in Budel

Chemopakken beschermen politie of brandweer tegen de giftige stoffen. Afbeelding: FOTO ARNAUD NILWIK

Een agent in Budel kreeg woensdagochtend ademhalingsproblemen, toen hij een busje waarin chemische stoffen voor de productie van drugs werden vervoerd, controleerde. De politie werd op het busje gewezen door een getuige. De bestuurder van het busje en, iets later, een tweede verdachte werden aangehouden.

De getuige zag twee mannen druk in de weer bij een busje en een auto op de Stationsweg in Budel-Schoot. De man vertrouwde de situatie niet en belde de politie en gaf een duidelijke omschrijving van het voertuig. De politie zette het voertuig ter controle aan de kant.

In de laadruimte van de bus troffen agenten vijf vaten aan, gevuld met een onbekende chemische vloeistof. Daarop werden specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ingeschakeld. Zij onderzochten de chemische stoffen en concludeerden dat het om tientallen liters grondstoffen voor drugs ging.

De bestuurder van de bus is meteen aangehouden. Een tweede verdachte werd even later in de gemeente Pelt in België aangehouden. Dit ook met behulp van een duidelijke omschrijving van de getuige.

De chemische stoffen zijn door het LFO afgevoerd.

Door onze verslaggever