Jaguar Land Rover schrapt 4500 banen

Afbeelding: EPA

De Britse automaker Jaguar Land Rover (JLR) schrapt wereldwijd 4500 banen. Het merendeel van die banen verdwijnt in thuismarkt Groot-Brittannië. Het bedrijf benadrukt dat banen bij de productie van auto’s buiten schot blijven. Vorig jaar vertrokken er al 1500 werknemers bij JLR.

Ook gaat het bedrijf in andere kosten snijden met een totaal van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 550 miljoen euro. Die kostenbesparingen komen bovenop die van vorig jaar van eveneens 500 miljoen pond.

Het bedrijf wil met de ingrepen tegenwind het hoofd bieden. Onder meer mindere verkopen in China, strengere Europese uitstootregels en minder vraag naar diesels zitten Jaguar Land Rover dwars.

Cijfers

Dat het niet heel goed gaat met het bedrijf bleek al uit de dieprode halfjaarresultaten. Op verschillende locaties werd de productie eerder tijdelijk stilgelegd of verminderd.

Voor de overstap naar elektrische auto’s investeert JLR, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors, in fabrieken in Wolverhampton en Birmingham. Daar worden straks aandrijfsystemen en batterijen gemaakt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen