‘Bankmol’ krijgt 1,5 jaar cel voor overval

Bron © ANP

Afbeelding: ANP XTRA

Een voormalig medewerker van de Rabobank is vrijdag veroordeeld omdat hij de overvaller van een bejaarde vrouw in Bladel had geïnformeerd over het grote geldbedrag dat zij had opgenomen.

Voor medeplichtigheid aan de overval legde de rechtbank in Den Bosch aan de ‘bankmol’ een celstraf op van anderhalf jaar. Tegen hem was drie jaar cel geëist.

Onmisbaar

Volgens de rechtbank speelde de bankmedewerker een onmisbare rol en leverde hij een essentiële bijdrage aan de overval. De 25-jarige dader van de overval uit Breda kreeg vrijdag zes jaar celstraf. Een verdachte die volgens de politie op de uitkijk stond werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

De 78-jarige vrouw werd in de nacht van 6 op 7 september 2017 in haar seniorenwoning overvallen en toegetakeld. Bankmedewerker Mehmethan E. (23) kwam in beeld omdat hij in het banksysteem had gezocht naar informatie van de geldbestelling van het bejaarde slachtoffer. Twee maanden eerder had ze 79.000 euro opgenomen bij haar bank.

De overvallers maakten geen geld buit omdat de bejaarde vrouw het grootste deel van het bedrag aan haar zoon had gegeven.

Limburg

In Limburg speelt een vergelijkbare zaak. Een Rabobankmedewerker wordt verdacht tipgever te zijn van de overval op een Duitse klant in Venlo.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen