Veel vraagtekens bij MVV voor duel tegen Twente

Ricardo Ippel is geblesseerd. Afbeelding: archief MHL

Waar het tijdens het trainingskamp in Turkije leek dat de spelers met blessures langzaam konden aanhaken bij de selectie, ziet MVV-coach Ron Elsen terug in Nederland toch weer de nodige manschappen met klachten.

Tuur Houben, Joeri Schroijen en Shermar Martina moesten vrijdag afhaken bij de training en zijn daardoor vraagtekens voor het komende competitieduel tegen FC Twente (zondag 14.30 uur).

Ricardo Ippel is zeker niet erbij en Marnick Vermijl ontbreekt hoogstwaarschijnlijk. Los van spelers met pijntjes en blessures, moet Elsen het sowieso doen zonder Xavier Mbuyamba en Jerôme Deom. Zij zijn geschorst. De verwachting is dat de overschrijving voor aanwinst Joshua Holtby op tijd is geregeld, zodat hij wel kan meedoen. Ook zijn Hawbir Moustafa en Pieter Nys fit genoeg om te spelen, al is Nys nog niet helemaal klachtenvrij.

Los van de aan- of afwezigen, verwacht Elsen een lastig duel tegen Twente. „Het is één van de kampioenskandidaten. Ze zullen proberen te domineren.” MVV heeft echter goede resultaten geboekt in wedstrijden waarbij de tegenstander het spel maakt. Dat was vooral bij uitduels het geval. „Maar het zit niet in mijn DNA en ook niet in het DNA van de club om achterover te gaan leunen”, verduidelijkt de MVV-coach.

Door Emil Visser

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen