Eaters verliest topper tegen Herentals

Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Een zuur verlies voor de ijshockeyers van Microz Eaters in de topper tegen HYC Herentals, koploper in de BENE-League. In het Belgische Herentals pakte de thuisploeg twee minuten voor het einde de overwinning: 5-4.

Eaters kon vrijdagavond weer beschikken over Vadim Gyesbreghs, die een week eerder gedwongen rust kreeg van coach Andy Tenbult. Ondanks de aanwezigheid van de belangrijke verdediger, kwam de Geleense formatie al vroeg op achterstand: na ruim drie minuten stond het 2-0. Daarna kwam Eaters beter in het spel en kwamen ze nog voor het verstrijken van de eerste periode op voorsprong, door doelpunten van Levi Smeets, Matthew Beer en Lukasz Bartak.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Herentals dat als eerste scoorde. Emiel Goris maakte gelijk, waarna Preston Shupe de Belgen via een benutte penalty shot weer op voorsprong zette.

Wederom was daar Levi Smeets om Eaters terug in het zadel te helpen, hij maakte de 4-4, dertien minuten voor het einde. Zijn treffer bleek uiteindelijk weinig waard, omdat Vincent Morgan de winnende goal maakte voor Herentals, dat daardoor koploper in de BENE-League blijft. Eaters staat nog steeds tweede.

Door Maikel Suilen