Man in grensplaats overleden door koolmonoxide, twee personen zwaargewond

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een 34-jarige man uit Aken is in Wegberg-Wildenrath, vlak over de grens bij Vlodrop om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging. Zijn echtgenote en een 33-jarige man verkeren nog in levensgevaar.

Ook vier reddingswerkers moesten zich met vergiftigingsverschijnselen onder behandeling laten stellen, zo meldt de Duitse politie. Zij verkeren echter niet in levensgevaar.

De overleden man was voor een klus vrijdagavond nog aan het werk bij een bedrijf in Wegberg-Wildenrath. Toen de man niet op de afgesproken tijd thuis kwam, besloot zijn vrouw met een bevriende chauffeur naar het bedrijf te gaan waar hij aan het werk was. Ook het driejarige kind van het stel ging mee. Het kind bleef achter in de auto toen het tweetal in de zaak poolshoogte ging nemen. Daar troffen ze het levenloze lichaam van de man aan.

De ingeschakelde hulpdiensten konden even later alleen vaststellen dat hij was overleden. Om onverklaarbare redenen is er uit een fles in het pand koolmonoxide vrijgekomen. Later bleek dat de echtgenote en de bestuurder van de auto ook ernstige vergiftigingsverschijnselen hadden opgelopen. Het kind bleef ongedeerd, maar werd ter observatie wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Inmiddels is het gevaar voor vergiftiging geweken.

Door Jan Hensels

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roerdalen