Claudio Braga haalt Bo Breukers naar Dordrecht

Bo Breukers. Afbeelding: Henk Korzelius

Fortuna-talent Bo Breukers maakt het seizoen af bij FC Dordrecht. De middenvelder wordt daar herenigd met zijn oude trainer Claudio Braga.

De 19-jarige Breukers debuteerde vorig jaar onder Sunday Oliseh tegen Jong AZ. Hij viel in totaal vier keer in dat seizoen dat werd afgemaakt met Claudio Braga als trainer. In de eredivisie komt Breukers - die eind vorig seizoen een contract voor drie jaar tekende - niet aan spelen toe namens Fortuna. Reden voor zijn voormalige trainer Braga om hem tot het einde van het seizoen te huren.

Speeltijd

Technisch manager Sjoerd Ars vindt het een goede stap voor alle betrokken partijen. „Bo is een jonge, talentvolle en zelfopgeleide speler. Op dit moment komt hij bij ons weinig aan spelen toe. Op zijn leeftijd is het echter belangrijk om veel minuten te maken. Bij het FC Dordrecht van Claudio Braga krijgt hij de kans om zijn talent te laten zien. Die kans gunnen we hem natuurlijk graag.”

Ook het weerzien met Braga is volgens Ars een pre. „Claudio kent Bo, dus hij weet wat hij aan hem heeft. Van deze huurdeal wordt uiteindelijk iedereen dus beter.”

Door Tim Geurts