Hofland, Aelbrecht en Weijs toegelaten tot trainerscursus

Kevin Hofland Afbeelding: Marcel van Dorst

Kevin Hofland, Kristof Aelbrecht en Willem Weijs zijn toegelaten tot de trainerscursus UEFA Pro. Dat is de hoogste Nederlandse trainersopleiding, ook wel bekend als Coach Betaald Voetbal.

De drie beginnen in augustus samen met de andere cursisten aan een ongeveer een jaar durende opleiding. Ronden ze die succesvol af dan mogen de geslaagden ook trainer zijn in het betaald voetbal. Fortuna-assistenten Hofland en Aelbrecht mogen dat op dit moment nog niet, Fortuna-trainer René Eijer heeft de benodigde papieren wel.

Hofland laat weten dat ‘zijn ambitie om op eigen benen te staan dichterbij komt’. Aelbrecht vult aan: „Ik denk dat ik voor ons beide spreek als ik zeg dat we niet kunnen wachten om te beginnen met de opleiding. Laat maar komen!”

Ook Willem Weijs is dus toegelaten tot de cursus. De in Broekhuizenvorst geboren en opgegroeide Weijs is momenteel trainer van NAC JO-19 en was voorheen werkzaam voor PSV en Ajax. Er zijn in totaal veertien cursisten, onder wie bekende oud-spelers als Dirk Kuijt en John Heitinga.

Door Tim Geurts