Hessel Meijer vertrekt: Roda zonder rvc

Hessel Meijer. Afbeelding: De Limburger/Luc Lodder

Roda JC zit zonder raad van commissarissen. Hessel Meijer, de laatste commissaris, heeft zich teruggetrokken.

De topman van projectontwikkelaar Wyckerveste vindt het na vier en een half jaar ‘goed geweest’. Als reden voor zijn vertrek geeft de zakenman dat een raad van commissarissen (rvc) met maar één commissaris naar zijn mening niet werkt.

Laag pitje

Meijer begon in 2014 als commissaris bij Roda. Sinds het vertrek van accountant Huub Mullenders afgelopen zomer bevolkte hij de rvc in zijn eentje. Dit voorjaar sloot Meijer zich aan bij de G7, de groep ondernemers die namens Roda-eigenaar Frits Schrouff de club saneert. Zijn functie als commissaris werd daardoor op een laag pitje gezet. Na een korte periode stapte Meijer weer uit het ondernemersgezelschap om zijn rol als commissaris weer op te pakken. Volgens hem omdat de KNVB erop aandrong dat er bij iedere profclub een vorm van toezicht moet zijn.

Op sterkte

Dionne Wiertz, sinds kort onderdeel van de ondernemersgroep, bevestigt het vertrek van Meijer. Volgens haar wil Roda de rvc nog dit seizoen weer op sterkte brengen door meerdere nieuwe commissarissen aan te werven.

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen