Opfriscursus snoeien van fruitbomen

De gemeente Weert faciliteert binnenkort een opfriscursus over het goed snoeien van fruitbomen. De activiteit is een vervolg op de succesvolle snoeicursussen die het afgelopen voorjaar werden aangeboden.

“We organiseren deze gratis opfrisavond twee keer per jaar - in het voorjaar en in de winterperiode. Zo kunnen de mensen die een gratis boom van de gemeente hebben ontvangen, hun nieuwe aanwinst ook goed onderhouden”, aldus wethouder Geert Gabriëls.

Een goede opbrengst van een fruitboom vraagt om een jaarlijkse, goed uitgevoerde snoeibeurt. Deelnemers aan de beide instructieavonden worden onder meer geïnstrueerd over hoe je het vruchthout snoeit en waar je op moet letten. De opfriscursus wordt aangeboden in samenwerking met Stichting IKL.

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een van de bijeenkomsten in het Weerter stadhuis, op woensdagavond 30 januari of op donderdagavond 7 februari. De aanvang is om 19.30 uur.

Aanmelden kan via IKL@IKL-limburg.nl onder vermelding van ‘Cursus fruitbomen Weert’, naam en adresgegevens en de gewenste deelnamedag. Voor verdere vragen, tel. 046 3030530.

Als u interesse hebt in het cursusboek, kunt u dat ter plekke kopen. De kosten hiervan bedragen € 20,-.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert