‘Belgische vrouw ontvoerd en twee maanden lang verkracht’

Het slachtoffer (niet de vrouw op de foto) getuigt op 25 januari tijdens een speciale hoorzitting voor een rechter. Afbeelding: Getty

Het Italiaanse gerecht doet onderzoek naar een weerzinwekkende gebeurtenis waarvan een Belgische vrouw (32) slachtoffer zou zijn geworden in badplaats San Remo. Zes Tunesiërs worden ervan beschuldigd dat ze de vrouw ontvoerden. ,,Ze bonden haar met touwen vast aan een bed en verkrachtten haar twee maanden lang.’’

Het voorval zou zich hebben afgespeeld in een huis in de Italiaanse badplaats San Remo tijdens de winter van 2017, in januari en februari. Het verhaal werd recent aan het licht gebracht in een Italiaanse krant.

Uit een reconstructie zou blijken dat het nietsvermoedende slachtoffer haar latere aanranders op 10 januari 2017 zelf benaderde. De vrouw, die verbleef aan de Franse Côte d’Azur, wilde drugs van hen kopen. Ze wist echter niet dat de mannen haar in de val zouden lokken.

Vastgebonden op bed

De mannen (één van 50 jaar, twee van 32, de rest 38, 30 en 23 jaar) namen de vrouw mee naar het huis van een van hen. Daar bonden ze hun slachtoffer met touwen vast aan een bed en verkrachtten haar, zo wordt beweerd.

Om er helemaal zeker van te zijn dat ze niet zou ontsnappen, bewaakten ze hun slachtoffer. Door haar bewakers werd ze volgens de beschuldigingen telkens opnieuw gebruikt als seksslaaf.

Prostitutie

Daar bleef het volgens Italiaanse media niet bij. De Tunesiërs zouden de vrouw hebben ingezet als prostituee. Daarop lieten ze de vrouw ook door andere mannen misbruiken, tegen betaling. Zo ging het twee maanden lang door. Of de vrouw er na die periode zelf in slaagde te ontsnappen of de mannen haar hebben laten gaan, is niet duidelijk.

Volgende week, op 25 januari, getuigt de vrouw tijdens een speciale hoorzitting voorafgaand aan het proces. Dan moeten meer details over het misbruik duidelijk worden. De zes Tunesiërs zijn aangehouden. De aanklachten tegen hen zijn ontvoering, seksueel misbruik, uitbuiting en medeplichtigheid aan prostitutie.

‘Belgische vrouw ontvoerd en twee maanden lang verkracht’
San Remo is een badstad in Noord-Italië, in de Golf van Genua Foto: Getty Images/iStockphoto
Door AD