Snelle no-bake mueslirepen, met of zonder choco

De smaak van deze snelle no-bake mueslirepen doet denken aan Snickers, helemaal als je ze nog van een laagje gesmolten melkchocolade voorziet.

Dadel-mueslirepen met amandel
voor 10 stuks

Bereiden: 15 minuten 
Wachten: 2 uur

Ingrediënten
- 150 gram dadels zonder pit
- 50 gram amandelen
- 150 gram muesli
- 75 ml honing
- 2 eetlepels pindakaas

Nodig
- keukenmachine, lage bakvorm (10 x 30 cm) bekleed met bakpapier

Bereiden
Maal in de keukenmachine de dadels fijn. Hak de amandelen grof. Schep de muesli met de amandelen door de dadelpuree. Verwarm in een steelpan de honing. Roer de pindakaas door de warme honing en schenk bij het dadel-mueslimengsel. Meng goed. Schep het dadel-mueslimengsel in de bakvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed plat. Laat de ‘koek' afgedekt in 2 uur stevig worden in de koelkast. Neem de koek uit de vorm en snijd in 10 repen.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi