Afgestudeerde Luuk blijft lessen volgen

Luuk samen met leraar Roel Doomen. Afbeelding: Sintermeertencollege

Luuk Mullenders heeft in juni 2018 zijn havodiploma op het Sintermeertencollege behaald. Toch volgt Luuk nog iedere week lessen op zijn oude school.

Sinds dit schooljaar doet Luuk (18 jaar) de HBO-opleiding ICT aan Zuyd Hogeschool. „Maar iedere woensdag volg ik op Sintermeerten de BSM-lessen.” BSM staat voor Bewegen, Sport en Maatschappij. Maar waarom volgt hij deze lessen? „Ik leer om leiding te geven. In mijn toekomstig beroep kan ik hier dan mijn voordeel mee doen.” Luuk wilt straks in militaire dienst gaan en uiteindelijk marinier worden.

Wat Luuk vooral goed vindt aan de lessen, is de persoonlijke aandacht van docent Roel Doomen en de manier van omgaan tussen de leerlingen die BSM volgen. Luuk: “We werken ook aan onze sociale vaardigheden. Ondertussen zijn we, hoewel ik niet in de klas zit, echt vrienden geworden.” In zijn examenjaar heeft Luuk het vak BSM niet gevolgd. Omdat hij zich had ingeschreven voor ICT volgde hij het examenvak informatica. BSM-docent Roel Doomen: “Toen wij het verzoek van Luuk kregen om deze lessen te mogen volgen, hebben wij daar direct positief op gereageerd. Door het volgen van deze lessen blijft hij ook fit.” Luuk blijft de lessen zo lang mogelijk volgen, in ieder geval tot hij in dienst gaat.

Door Paul Dolhain
Heerlen