Elsevier: drie ‘superscholen’ in Limburg

Citaverde College in Horst. (Archief) © Le Giesen

Citaverde College in Horst, het Raayland College in Venray en het Elzendaalcollege in Gennep zijn uitgeroepen tot Limburgse ‘superschool’ in het jaarlijkse scholenonderzoek van weekblad Elsevier.

Carola de Boer

Bij Citaverde en Elzendaal gaat het om de richtingen vmbo-gemengd/theoretische leerweg (gt) én vmbo-kader. Het Raayland behoort tot de beste twintig scholen in Nederland bij de richting vmbo-gt.

Als het gaat om de havo, vwo en vmbo-basis zijn er volgens de jury geen ‘superscholen’ in Limburg. Maar de scholen die in deze provincie het hoogste scoren zijn: Gymnasium Trevianum in Sittard, de havo van het Connect College in Echt en de vmbo-basis afdeling van het Dendron College in Horst. Op deze scholen zitten de minste zittenblijvers en behalen de leerlingen de hoogste eindexamencijfers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten