Uitbater café D’n Dolle Maasbree ziet zich genoodzaakt te stoppen

Kwint Nelissen stopt als uitbater van café D’n Dolle in Maasbree. Afbeelding: Stefan Koopmans

Uitbater Kwint Nelissen van café D’n Dolle in Maasbree zegt noodgedwongen te stoppen nu hij definitief geen vergunning krijgt van de gemeente Peel en Maas.

Nelissen (24) ligt al langer overhoop met de gemeente. Die toetste zijn aanvraag aan de Drank- en Horecawet en besloot daarop hem geen horecavergunning te verlenen. Nelissen liet al eerder weten dat de gemeente politiegegevens over hem heeft opgevraagd. Daaruit zou blijken dat hij in de periode 2011 tot 2016 aanvaringen heeft gehad met de politie. Vanwege privacy licht de gemeente de besluitvorming niet verder toe.

Nelissen heeft nu in overleg met pandeigenaar Wien Hermans besloten te stoppen. Nelissen zegt het besluit van de gemeente te zullen aanvechten bij de rechtbank, maar schat in dat het wel een half jaar kan duren eer de zaak voor de rechter komt. Hermans meldt het café niet zo lang dicht te kunnen houden. Hij is inmiddels in overleg met een nieuwe uitbater. „We zijn in een vergevorderd stadium. Ik vind de gang van zaken jammer voor Kwint. Ik hoop dat hij uiteindelijk door de rechter schadeloos gesteld wordt.”

Door John Verstraelen
Peel en Maas