Gestolen auto: drie personen opgepakt na wilde achtervolging

Afbeelding: Facebook/Politie Kerkrade

De politie heeft zondagnacht drie inzittenden van een gestolen auto opgepakt in Duitsland. Dat gebeurde na een wilde achtervolging.

De politie zette in Eygelshoven de achtervolging. Op de Europaweg-Zuid in Landgraaf belandde de bestuurder van de gestolen auto, een gele Seat Leon, op de verkeerde weghelft. Een frontale botsing kon net op tijd worden vermeden door de bestuurder.

Uiteindelijk kon de politie alle inzittende van de gestolen auto in Übach-Palenberg, een Duits dorp net over de Limburgse grens, aanhouden. Omdat de aanhouding plaatsvond op Duits grondgebied, zijn de daders overgedragen aan de Duitse politie. Zij zullen later worden overgeleverd aan Nederland.

Er raakten drie geparkeerde auto’s beschadigd door de vluchtende auto.

Door redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Landgraaf