Wél schaatsen bij winterfestijn Doenrade

Afbeelding: Ermindo Armino

„Wat ze in Sittard-Geleen niet voor elkaar krijgen doen wij gewoon.” Met genoegen en enige trots deelt Erik Cremers een plaagstootje uit aan zijn vroegere woonplaats.

De beheerder van gasterie Dobbelsteyn houdt komend weekend een winterfestijn in hartje Doenrade. Compleet met een schaatsbaantje, een attractie die rond de feestdagen in Sittard vanwege bezuinigingen werd geschrapt. Cremers huurde de niet-overdekte ijsbaan en sneeuwkanonnen voor enkele duizenden euro’s.

Attractie

Behalve de bescheiden attractie van honderd vierkante meter komen er oud-Hollandse spelen, schaatsverhuur, een kraampje met glühwein en ander lekkers, en zondagmiddag live blaasmuziek van Holand’anka. En wie op wil warmen kan plaatsnemen in de jacuzzi.

Het winterfeest begint vrijdagavond met een feest voor scholieren. Ook zaterdag en zondag kunnen bezoekers van 10.00 tot 18.00 uur op de glij-ijzers staan aan de Kerkstraat. Met het winterfeest wil het dorpshuis zorgen voor levendigheid in het dorp. De gasterie haalde eerder een bescheiden kermis terug naar het dorp.

Cremers beheert het dorpshuis, dat onderdak biedt aan de meeste verenigingen in het dorp. Onlangs kreeg de gymzaal van de ‘huiskamer van Doenrade’ een nieuwe vloer, waardoor meer activiteiten mogelijk zijn.

Door Geertjan Claessens