Moedig Fortuna kan niet stunten, Feyenoord naar halve finale beker

  • Robin van Persie opent de score.
Fortuna herstelde zich woensdagavond in De Kuip voor de wanvertoning van afgelopen zondag. Een overwinning leverde dat in de kwartfinale van de beker niet op. Ondanks dat er zeker voor rust kansen lagen, was Feyenoord uiteindelijk de verdiende winnaar: 4-1.

Fortuna begon furieus in Rotterdam. De Sittardse ploeg leek geen last te hebben van de zeperd van afgelopen zondag en speelde met veel vertrouwen. Liefst drie kansen leverde dat alleen het eerste kwartier al op. Mocht Andrija Novakovich bij zijn eerste inzet de moeilijke hoek van waaruit hij moest schieten nog de schuld geven, met de tweede kans had hij meer moeten doen en dan gold ook voor Finn Stokkers die van dichtbij naast schoot.

Van Persie
Feyenoord stelde daar de eerste twintig minuten weinig tegenover. In het vervolg kreeg de thuisploeg meer grip op het duel. Jorgensen mikte de bal nog net langs de voor Fortuna goede kant van de paal, Robin van Persie had minder clementie. Van dichtbij schoot hij beheerst raak: 1-0. Fortuna had het daarna moeilijk en mocht net na rust de handjes dichtknijpen dat Jorgensen (paal) en Berghuis (tegen doelman Koselev) het duel niet beslisten.

Kapbeweging
Fortuna kwam zelfs helemaal terug in de wedstrijd toen Novakovich het na rust op zijn heupen kreeg. Met zijn inmiddels bekende kapbeweging stuurde hij de Feyenoord-verdediging het bos in om dit keer wel beheerst binnen te schuiven. Even leek het erop dat Fortuna misschien door kon drukken, maar scheidsrechter Gözübüyük gooide roet in het eten door de bal op de stip te leggen. Het lange wachten op de VAR daarna mocht niet baten, waarna Van Persie feilloos binnenschoot: 2-1.

Het bleek ook de genadeklap voor Fortuna, al bleven de gasten nog lang in de wedstrijd doordat Feyenoord weigerde de 3-1 te maken. Toen Sven van Beek dat alsnog deed was het duel definitief gespeeld. Vlak voor tijd mocht Berghuis ook nog vanaf 11 meter raak schieten (4-1), nadat Larsson onreglementair in het strafschopgebied was gevloerd. 

Beluister hier de nieuwe Voetbalpodcast van De Limburger:

Door Tim Geurts

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen