Twee Albanezen blijven vast voor schieten bij inval hennepkwekerij in Sittard

Afbeelding: LÉ GIESEN

Twee Albanezen die vastzitten voor het schieten op de politie bij een inval in een hennepkwekerij in Sittard in november 2017, komen voorlopig niet vrij.

Een nieuw rapport van het NFI is volgens de advocaten van de twee Albanezen (43 en 48 jaar) reden om ze wel op vrije voeten te stellen. Daaruit blijkt volgens de raadslieden dat ze niet op agenten hebben geschoten, maar waarschijnlijk in de lucht. Volgens de rechtbank is het NFI echter voorzichtig met uitspraken over de schietrichting. Geen reden dus om de voorlopige hechtenis van het tweetal te beëindigen. Die duurt al veertien maanden.

Kapotschieten

Een van de twee zou een pistool hebben gehad, de ander een geweer. Hun taak was het een hennepkwekerij aan de Nusterweg te bewaken. „Iedereen die binnenkomt, zullen ze kapotschieten”, citeerde de officier van justitie de eigenaar van de plantage.

In deze zaak, waar de politie aanvankelijk het pand van de buren binnenviel, worden nog zes anderen verdacht, maar die zijn nu vrij. Binnenkort vinden getuigenverhoren plaats.

Door Benti Banach
Sittard-Geleen