Justitie eist tachtig uur taakstraf tegen kappersduo uit Venray

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt krijgen twee kappersbroers uit Venray een taakstraf van 80 uur opgelegd. Ze worden ervan verdacht stagiaires te hebben betast in 2015.

Dat bleek woensdag tijdens de zitting in de rechtbank van Roermond. Volgens officier van justitie Joep Timmermans hebben de broers zich schuldig gemaakt aan ‘seksueel overschrijdend gedrag’. Volgens hem zouden ze stagiaires „op de billen hebben geslagen, over de benen hebben gestreeld en een verdachte zou een kus op de wang hebben gegeven.”

De broers zelf ontkenden de aantijgingen tegenover de rechter. Volgens hen spreken de drie vrouwen die een verklaring aflegden niet de waarheid en proberen ze de twee een hak te zetten.

Justitie vond die ontkennende houding kwalijk. Timmermans: „De verdachten hebben misbruik gemaakt van het gezag dat ze hadden over de stagiaires. Zij komen daar als jonge dames stage lopen en willen dat goed afronden. Ze kunnen daar in alle redelijkheid niet weg, omdat stageplekken schaars zijn. Het lijkt erop dat de verdachten, als stagebegeleiders, dat heel goed wisten. Daarbij nemen ze noch hun verantwoordelijkheid, noch bieden ze excuses aan. Dat weegt mee voor het OM.”

Wel had de zaak volgens de officier ‘eerder op zitting mogen komen’. De kwestie stamt immers al uit 2015. Justitie acht een taakstraf van 80 uur ‘passend’.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Door Rik van Hulst
Venray