Koffieconcert met Duo Rosemont

Elly van Munster (l) en Hilde van Ruymbeke (r) staan garant voor geraffineerd samenspel.

De Kunstkring Echt presenteert zondag 3 februari een concert van het duo Rosemont op het podium. De sopraan Hilde van Ruymbeke en de gitariste Elly van Munster brengen dan repertoire uit de Weense vroegromantiek ten gehore, met werken van onder anderen Giuliani, Spohr, Schubert, Beethoven, Schuster en Mertz.

Wenen was in de eerste helft van de 19de eeuw een vooraanstaande culturele stad die veel componisten aantrok. De gitaar was in dit tijdgewricht zeker zo populair als de piano. Zo manifesteerden beroemde gitaristen zich in hun gitaarspel met composities van Schubert.

Hilde van Ruymbeke studeerde solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De Belgische sopraan, gespecialiseerd in muziek uit de vroege Barok, is vaak met ensembles te horen op Nederlandse kamermuziekpodia. Ze zingt solo in Bachcantates en oratoria. Ook maakt ze deel uit van Collegium Vocale Gent en het Amsterdam Baroque Choir.

Na haar studie gitaar aan het Brabants Conservatorium deed Elly van Munster staatsexamen luit. Naast uitvoeringen als soliste treedt ze op als begeleidster van zangers en instrumentalisten en als luit en chitarronespeler in ensembles. Ook speelt ze regelmatig in barokopera’s en met het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Blazersensemble.

Het concert van duo Rosemont vindt plaats in CC Pius X aan de Mussenstraat in Echt en begint om 11.30 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro (inclusief consumptie). Kinderen hebben gratis toegang.

Door Henk Schmitz
Echt-Susteren