Tien gewonden na verwoestende gasexplosie in Haagse woning

Grote gasexplosie in een woning in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag. Afbeelding: AD/Jos van Leeuwen

In een woning in de Jan van der Heijdenstraat in de Haagse wijk Laak heeft zondagmiddag een grote explosie plaatsgevonden.

Er zijn tien mensen gewond geraakt, zeven van hen zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Volgens de brandweer ligt er nog zeker één iemand onder het puin. De brandweer heeft een kraan ingezet om hem te bevrijden. Het is niet bekend hoe de slachtoffers er aan toe zijn.

Een 28-jarige Hagenaar lag urenlang onder puin. Hij is uiteindelijk uit zijn benarde situatie gered en wordt naar het ziekenhuis gebracht. 

Het is nog onduidelijk hoe de explosie heeft kunnen gebeuren. Burgemeester Pauline Krikke is zondagavond ook naar de rampplek gekomen om slachtoffers bij te staan. 

Ingestort

De gevel van een woning en een portiek ligt er helemaal uit. De woning zelf is ingestort. De muur van de naastgelegen woning is verwrongen en gescheurd. De brandweer durft nog niet te zetten om wat voor explosie het gaat.

Buurtbewoners zeggen dat de enorme klap een paar straten verderop te horen was. ,,Ramen en deuren trilden er bijna uit. Je denkt meteen aan een aanslag.” De politie heeft inmiddels een gebied rond de woning aan de Jan van der Heijdenstraat afgezet met roodwitte linten.

 

 

Door Redactie