Stefan Wolter, De Kloomp en Bjorn en Mieke winnen CMC Alaif

Stefan Wolter. Afbeelding: Rens Smeets

In het Corneliushuis in de Heerlense wijk Heerlerheide vond zaterdag 2 februari de finale van CMC Alaif plaats. In maar liefst drie categorieën waren prijzen te verdienen.

De zevende editie van CMC Alaif vond dit jaar plaats tijdens het jubileumweekend van De Bokkeriejesj die 11 x 11 jaar bestaan dit seizoen. Artiesten uit heel Limburg streden in drie categorieën om de prijzen.

De categorie ‘originele liedjes’ werd gewonnen door de uit Weert afkomstige Stefan Wolter met het liedje Dit És Zoeë Schoeën. Naast de trofee en de wisselbeker ontving de winnaar tevens een Marlstone Music-cheque voor een studio-opname. De CMC Alaif oorkonde ging naar de componist en tekstschrijver van het winnende liedje: Mark Bouwmans.

De Kloomp greep de overwinning in het genre ‘covers’. Met hun liedje Schültenbrau verdedigden ze de titel van vorig jaar. Bjorn en Mieke behaalden de eerste plek in de categorie ‘clips’ met hun liedje Nog Efkes.

Door Paul Dolhain

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee