Hoogbejaarde vrouw overvallen in eigen woning

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een hoogbejaarde vrouw in Belfeld is maandagochtend overvallen in haar woning. Dit gebeurde toen de vrouw in bed lag.

Een overvaller drong rond twintig voor vijf de woning aan de Pronkhof binnen. Volgens de politie verschafte de overvaller zich toegang tot de woning door het sleutelkastje open te breken.

Aangevallen

Eenmaal binnen trok de overvaller de vrouw uit haar bed. Ze liep meerdere kneuzingen op toen ze werd aangevallen door de overvaller. De vrouw is door ambulancepersoneel medisch onderzocht.

Het is niet bekend wat de dader heeft buitgemaakt. De politie is bezig met een sporenonderzoek en een buurtonderzoek.

Appartementencomplex De Pronker is eigendom van woningcorporatie Woonwenz. Een woordvoerder van de corporatie laat weten dat de sleutelkastjes in het gebouw geen eigendom van Woonwenz zijn. “Deze zijn van de bewoners zelf”, zegt de woordvoerder. “Ze schaffen deze meestal in overleg met de zorgverlener aan als dat nodig wordt geacht. Wij staan daar verder buiten. We zien wel dat er regelmatig op deze wijze wordt ingebroken en waarschuwen bewoners wel te kiezen voor gecertificeerde sleutelkluisjes die niet te eenvoudig open te breken zijn.

Woonwenz hoopt maandagmiddag meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht en hoe het gaat met de bewoonster en de andere bewoners in het complex.

Door redactie
Venlo