Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Lifestyle

Opnieuw verliefd op je tachtigste: ‘Niets moet, alles mag’

Opnieuw verliefd op je tachtigste: ‘Niets moet, alles mag’

Lenie van Iersel en Huub Heemels: ‘Op deze leeftijd moet niks en mag alles. Je kinderen zijn verzorgd en de deur uit en je hebt aan niemand meer verantwoording af te leggen.’ Foto: John Peters

Vlodrop -

Donderdag is het Valentijnsdag en worden geheime liefdes weer verrast met een kaartje, cadeautje of bloemetje in de hoop dat Cupido raak schiet. Dat dat ook nog op hoge leeftijd kan, bewijzen de 73-jarige Lenie van Iersel en de 81-jarige Huub Heemels uit Vlodrop die nu zeven jaar verkering hebben. ,,Als Lenie niet op mijn pad was gekomen, was ik al begraven geweest.”

De lach gaat over tafel als het eerste officiële afspraakje van Lenie van Iersel en Huub Heemels ter sprake komt, nu zeven jaar geleden. Op de Floriade in Venlo. Met name het moment waarop Lenie een dienblad met koffie en vlaai over enkele Duitse bezoeksters kiepte, blijft hen voor altijd bij. „Daar was het zo druk, dat het blad uit mijn handen gestoten werd. Die mensen kregen geen slok koffie over zich heen, maar werden zowat gedoopt.”

Een onvergetelijke dag dus. In meerdere opzichten ...