Geen Agora bij Bouwens in Panningen

Het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. Afbeelding: Archief Stefan Koopmans

Het Bouwens van der Boijecollege in Panningen ziet af van Agora-onderwijs. Na maanden van gesprekken heeft de school besloten vernieuwingen in het onderwijs op een eigen manier in te voeren.

De initiatiefgroep Agora Maas en Peel ijvert al lange tijd voor Agora-onderwijs in Noord-Limburg. Ze willen dit graag omdat er ouders en leerlingen zijn die graag vernieuwend, persoonlijk onderwijs willen, gericht op de interesse en talenten van de leerling. Dat is er nu in Noord-Limburg niet. In Limburg is zo’n school alleen in Roermond.

Vernieuwend

Het Bouwens ziet, na diverse gesprekken met initiatiefnemers, ouders en andere belangstellenden, nu af van de samenwerking. De visie op het onderwijs verschilt te veel en ook over de wijze van samenwerking is verdeeldheid, volgens locatiedirecteur Annemarie Lukassen van het Bouwens. Deze school is al bezig met vernieuwend onderwijs zoals Big Picture Learning en technasium en wil dat verder uitbreiden.

Duidelijkheid

Mede-initiatiefnemer Odilia Rens van Agora Maas en Peel vindt het afketsen van de mogelijke samenwerking „jammer” voor de leerlingen maar is ook blij met de duidelijkheid. „Wij onderzoeken nu verder wat we kunnen doen.”

Door Carola de Boer
Peel en Maas