Thuisland-dorpentour brengt gesprek over komst vluchtelingen op gang

In Egchel trok Thuisland zo’n tachtig belangstellenden. Afbeelding: Patrick van ’t Hooft

De dorpentour van het project Thuisland, over de Syrische familie in Panningen, is in volle gang. De film trok in Egchel 80 bezoekers, in Baarlo 100 belangstellenden en in Panningen 55 aanwezigen, die na afloop zorgden voor een levendig nagesprek over de komst van vluchtelingen naar Peel en Maas.

De film met bijbehorende foto-expositie wordt vertoond in alle kernen van de gemeente Peel en Maas. Voor alle dorpen geldt dat de foto-expositie vanaf enkele weken vóór de filmvertoning al te zien is in het gemeenschapshuis. Na Panningen, Baarlo en Egchel zal de dorpentourkaravan neerstrijken op donderdag 14 februari in Kessel (19.30 uur), vrijdag 22 februari in Kessel-Eik (19.30 uur), donderdag 28 februari in Helden-Dorp (19.30 uur), zondag 24 maart in Beringe (11.00 uur) en vrijdag 26 april in Meijel (19.30 uur). Inmiddels zijn ook de data voor Koningslust, Maasbree en Grashoek bekend. In Maasbree komt Thuisland op 26 maart naar ’t Hoes van Bree (20.00 uur), De Ankerplaats in Grashoek is op 3 april aan de beurt (19.30 uur) en woensdag 24 april is de film te zien in De Sprunk in Koningslust (19.30 uur). Alle voorstellingen zijn gratis voor iedereen toegankelijk.

Door Vera Feltges

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Peel en Maas