Powervrouwen, muziek, cabaret en kruistocht in DOK6

De powervrouwen van Abafazi. Afbeelding: Wim Lanser

DOK6 Theater stelt komende maand het podium ter beschikking aan de voorstelling ‘Black, Brave & Beautiful’ op zaterdag 9 maart door Abafazi, gevolgd door ‘The Story of Simon & Garfunkel’ op vrijdag 14 maart, ‘Weltschmerz’ op vrijdag 15 maart van het absurdistisch cabaretduo Anne & Lisa en een dag later (16 maart) aan de familiemusical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’.

De tien powervrouwen van Abafazi (Zulu voor vrouwen) brengen met ‘Black, Brave & Beautiful’ een eerbetoon aan iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor de vrijheid. Met de Afrikaanse drum, de marimba en hun stemmen als basisinstrumenten nemen ze bezoekers mee op een reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika.

Joost Botman en Niels van der Gulik halen het muzikale duo Paul Simon en Art Garfunkel naar Panningen. Met behulp van muziek, verhalen en anekdotes uit de jaren ‘60 en ‘70 vertellen Joost en Niels over Simon en Garfunkels weg naar succes.

‘Weltschmerz’ is het debuutprogramma van het cabaretduo Anne & Lisa. Ze slaagden met vlag en wimpel voor de Koningstheateracademie en toeren nu met hun eigenzinnig maar vooral humoristisch programma langs de Nederlandse theaterpodia.

De familiemusical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ wordt gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, naar het boek van Thea Beckman. In de musical stapt de vijftienjarige Dolf als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen waar hij middenin een Kinderkruistocht terecht komt: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf zeven jaar. Wie zijn oude spijkerbroek inlevert ontvangt € 2,50 korting (met een maximum van vier spijkerbroeken per theaterticket). De spijkerbroeken dienen gewassen en in goede staat ingeleverd te worden. Deze worden gedoneerd aan Kledingbank Limburg.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.dok6.eu/theater/programma.

Door Vera Feltges
Peel en Maas