Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Heerlense keuken slaat vleugels uit naar Maastricht en Sittard

Heerlense keuken slaat vleugels uit naar Maastricht en Sittard

Van links naar rechts: Alan Oostrom, Levy Smit (Mijn Streek), Servais Tielman (Cucina del Mondo) en Kevin Vijgen (Smaak & Vermaak). Foto: Luc Lodder

Heerlen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Itteren / Hoensbroek -

Heerlen zet zich op de kaart als culinaire stad. Niet alleen trekken de restaurants steeds meer eters van buiten Parkstad, ook slaan drie Heerlense restaurants hun vleugels uit naar Maastricht en Sittard.

Vier jonge ondernemers, drie zaken die nog maar een jaar of vijf open zijn. Toch nemen ze de stap om, naast hun restaurant in Heerlen, elders een tweede vestiging te openen.

Uitbreiding

Servais Tielman (Cucina del Mondo) neemt tweesterrenzaak Beluga Loves You over van Hans van Wolde, bij wie hij zes jaar werkte. Kevin Vijgen is al gestart met een kopie van Smaak & Vermaak in Sittard. Brasserie Mijn Streek kreeg vorig jaar een Bib Gourmand. Is dat de aansporing om in Maastricht te starten? „Nee, we ...