Oplossing roekenoverlast Susteren

Eén van de gewraakte percelen aan de Louerstraat. Afbeelding: René Corten

Er is een oplossing gevonden voor de roekenoverlast in de wijk Middelveld in Susteren. Twee bospercelen waar de luidruchtige vogels nestelen, worden gekapt.

De gemeente voerde overleg met de eigenaren van de bospercelen aan de Louerstraat en het Maaseiker Pad in Susteren. In de bomen nestelt al jaren een flinke kolonie roeken. In het verleden kwamen bij de gemeente veelvuldig klachten binnen over de vogels die met name in de lente en vroege zomermaanden voor geluidsoverlast zorgen. Eind vorig jaar melden bewoners in De Limburger de overlast beu te zijn. De gemeente erkende de problematiek maar kon niet direct iets doen omdat ze geen eigenaar is van de percelen.

Overleg met de eigenaren heeft nu geresulteerd in de kap van de bomen die volgens de gemeente toch al in slechte staat bleken te zijn. De vergunning voor de kap is al verleend. Wethouder Peter Ruijten is content met de oplossing. „Het is wel te hopen dat deze beschermde vogels een plek vinden waar ze niet direct overlast veroorzaken. Voor de twee percelen is een herplantovereenkomst gesloten. In welke vorm het groen wordt herplant op de percelen, wordt nog besproken met de eigenaren.”

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren