Venray blikt vooruit in Week van de Toekomst

Inwoners van de gemeente Venray kunnen volgende week diverse Toekomstcafés bijwonen. Deze ontmoetingsavonden maken onderdeel uit van de Week van de Toekomst. Op dinsdag 19 februari in Roelanzia in Ysselsteyn, op woensdag 20 februari in de Schouwburg in Venray en op donderdag 21 februari in de Zandhoek in Wanssum kan iedereen z’n licht laten schijnen over de toekomst van de gemeente en zo mee bijdragen aan de totstandkoming van het document Toekomstvisie Venray 2030, dat eind mei op de agenda van de gemeenteraad staat.

Meer dan duizend inwoners van de gemeente Venray gaven in december 2018 en januari van dit jaar in het kader van de totstandkoming van de Toekomstvisie Venray 2030 al via verschillende kanalen aan wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente. Deze inbreng is inmiddels verwerkt in vier scenario’s.

Is Venray in 2030 vooruitstrevend of juist verzorgend? Speelt technologie straks een grote rol of gaat het vooral om de menselijke aandacht? Hoe willen we in de toekomst samenleven, wonen en werken? Hoe ziet Venray er in 2030 uit? Tijdens de Week van de Toekomst, vinden de individuele antwoorden op deze vragen hun neerslag in een van de vier toekomstscenario’s waaruit gekozen kan worden. Alle vier de scenario’s worden op www.watwordtjouwrol.nl toegelicht. Inwoners en ondernemers kunnen aangeven welk scenario de voorkeur heeft.

Tijdens de Toekomstcafés worden de eerste resultaten van de inventarisatie bekendgemaakt: wat vindt de meerderheid belangrijk en waarom? Wat betekent het als we keuzes maken? Tevens kan iedere aanwezige z’n eigen voor Venray wenselijke toekomstbeeld kenbaar maken en toelichten. Overdag rijdt in de Week van de Toekomst een speciale toekomstbus langs de diverse ontmoetingsplekken in de dorpen en wijken binnen de gemeente om terplekke een licht op te steken omtrent de toekomstvisies.

De Toekomstcafés zijn op dinsdag 19 februari in Roelanzia in Ysselsteyn, op woensdag 20 februari in de Schouwburg in Venray en op donderdag 21 februari in de Zandhoek in Wanssum. Alle bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.30 uur. Iedereen kan zich aanmelden via www.watwordtjouwrol.nl/agenda.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venray