Vlaming valt in grot en zit 60 meter onder de grond vast

Afbeelding: AD/RV

Een Vlaming is in het Waalse Yvoir in een van de diepste grotten van België gevallen. Hij zit nu vast op een diepte van zo’n zestig meter. Dat melden verschillende Waalse media. Hij is gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het gaat om een relatief ervaren speleoloog. Hij bevond zich op het moment van het ongeluk in de ‘Trou Bernard’, met 140 meter een van de diepste grotten van België.

De man viel vijftien meter naar beneden en zit nu op zo’n 60 meter diepte vast. Hij heeft volgens de eerste informatie een gebroken bekken, waardoor hij niet kan bewegen. De hulpdiensten zijn al tot bij hem geraakt en zorgen ervoor dat de man niet onderkoeld geraakt. Verwacht wordt dat hij niet voor middernacht uit de grot gehaald zal worden.

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen