Prinses Nika regeert in jubileumseizoen van de Boemelaire

Prinses Nika van de Boemelaire. Afbeelding: Wendy Vluggen

Carnaval in Wahlwiller wordt in het seizoen waarin de Boemelaire hun 5x11-jarig jubileum vieren. Jubileumprinses is Nika Vluggen, die op vrijdag 15 februari tijdens de jaarlijkse zitting is uitgeroepen tot nieuwe heerseres over het Boemelaire-riek.

Met deze proclamatie is Nika’s grootste droom, prinses worden bij de Boemelaire, na jaren wachten eindelijk werkelijkheid geworden. Nika is de jongste hoogheid in de geschiedenis van de Boemelaire en is een carnavaliste in hart en nieren. Zij is de dochter van Guido Vluggen en Roxanne Kuijpers. Guido vervult de rol van president en Roxanne is actief als secretaris. Het carnavalsbloed zit Nika in de genen; in 2013 was haar moeder prinses, waarbij ze ondersteund werd door Guido als adjudant en Nika de rol van hofdame op zich nam. Maar al in 2010 vormde Nika, samen met prins Mitch en hofnar Carlo, het jeugdtrio. Nika is 19 jaar, nog vrijgezel, en werkzaam bij DHL Landgraaf en koetsjt vaak door het Heuvelland in de bekende geel/rode auto.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen