Oponthoud voor automobilisten door werk aan N280: Nog geen aanleiding voor extra maatregelen

Het werk aan de N280 tussen Horn en Roermond duurt nog tot eind april. Afbeelding: John Peters

Hoewel maandagochtend lange files ontstonden op de N280 tussen Horn en Roermond vanwege werkzaamheden, is er voor de provincie nog geen aanleiding om aanvullende maatregelen te nemen.

Het was de eerste reguliere ochtendspits nadat dit weekeinde de werkzaamheden aan de N280 tussen Horn en Roermond zijn gestart. Door die werkzaamheden is maar 1 rijbaan van de N280 beschikbaar voor het verkeer in beide richtingen. Het leidde maandagochtend tot lange vertragingen voor automobilisten die probeerden in Roermond te komen.

Lange rij

Automobilisten die vanuit Horn de N280 op wilden, moesten aansluiten in een lange rij. De vertraging kon oplopen tot een uur. Toch zijn de opstoppingen van maandagochtend voor de provincie geen reden om meteen aanvullende maatregelen te nemen, zo laat een woordvoerster weten.

Adviesroute

„Dat het op de eerste dag zo druk zou worden hadden we wel verwacht. We hopen dat automobilisten nu inzien dat het in sommige gevallen handiger kan zijn om de adviesroutes te volgen en bijvoorbeeld via de A2 en de A73 naar Roermond te rijden. Dat is qua aantal kilometers omrijden, maar kan qua reistijd sneller zijn. Mocht na een paar dagen echter blijken dat er toch extra maatregelen nodig zijn, dan zullen we dat op dat moment bekijken.”

De werkzaamheden aan dit gedeelte van de N280 duren nog tot eind april, zo is de planning.

Lees ook:Aanpak van de N280 wordt nu echt voelbaar op de weg

Door Remco Koumans
Leudal