Solidariteitsmaaltijd Vastenactie Ghana

Een Ghanees gerecht met kip. Afbeelding: ING Image

De parochiële MOV–groep van Simpelveld, Ubachsberg en het Missiecomité Bocholtz houdt drie solidariteitsmaaltijden in het kader van de Vastenactie 2019. De opbrengst is bestemd voor het realiseren van stagemogelijkheden voor jongeren in Obuasi, Ghana.

Daarnaast wordt geïnvesteerd in het aanleggen van goede toilet- en douchevoorzieningen, apart voor jongens en meisjes, bij de boerderij en leslokalen. Door het ontbreken van een goede toiletvoorziening op school durven meisjes het vaak niet aan om aan de stage te beginnen. Hierdoor lopen velen hun opleiding mis. Tevens zal er daarom een aparte omkleedruimte gebouwd worden.

Bocholtz

De parochie Bocholtz houdt zaterdag 30 maart – om 17.00 uur in het parochiezaaltje onder de kerk - in plaats van de jaarlijkse ‘koffie en gebak–actie’ na de halfvastenmis nu een solidariteitsmaaltijd voorafgaand aan deze H Mis. Op het menu staat een gerecht naar Ghanees voorbeeld: soep, diverse warme groentegerechten met kip en koffie na met iets lekkers. Deelname kost twintig euro per persoon, vooraf te betalen via de contactpersoon van de parochie. Aanmelden voor 25 maart via Gerwin Lux-Zinzen, tel. 06-21441825.

Ubachsberg

In Ubachsberg vindt de solidariteitsmaaltijd op zaterdag 16 maart plaats voor de H. Mis in de pastorie. Aansluitend kunnen de deelnemers de eucharistieviering bezoeken. Gestart wordt om 17.00 uur met soep en het hoofdgerecht. Na de H. Mis is in de pastorie de afsluitende koffie met iets zoets. Aanmelden kan via Maria Schouteten in het parochiekantoor van de pastorie in Ubachsberg, aan de Kerkstraat 28. Of, voor 11 maart, telefonisch via nr. 045-5441818 (tijdens kantooruren).

Simpelveld

De parochie Simpelveld sluit af op dinsdag 9 april. De start is om 18.00 uur in de parochiezaal, naast de pastorie. Opgeven voor 2 april via het Centraal Parochiekantoor, tel. 045-5441818.

Door Wil Wagenvoort
Simpelveld