Restaurantsite Iens gaat verder als TheFork

Afbeelding: iStock

Restaurant- en reserveringssite Iens gaat verder onder een andere naam. Het reserveringssysteem dat is gekoppeld aan de sites van restaurants heet voortaan TheFork.

The Fork is de naam van het moederbedrijf van Iens, dat de site in 2015 overnam. TheFork is onderdeel van TripAdvisor Media Group.

Het Nederlandse bedrijf Iens werd in 1999 opgericht door Iens Boswijk als verzamelplaats van restaurantrecensies. Sinds de site de reserveringen als kerntaak kreeg, is sprake van een behoorlijke groei. In Nederland zijn vijfduizend restaurants aangesloten en krijgt Iens driehonderdduizend nieuwe recensies per jaar, waarmee de site marktleider is.

Reservering

Restaurants die het reserveringssysteem van Iens willen gebruiken, betalen daarvoor een abonnement en een klein bedrag per gereserveerd couvert.

Met de naamswijziging wordt het Nederlandse TheFork verbonden met (vrijwel) gelijknamige sites in tien andere landen. Reserveren wordt daardoor mogelijk bij 55.000 restaurants, tot in Australië en Brazilië aan toe.

Tegelijk met de naamsverandering wijzigt ook de toegang tot de recensies. Eerder mocht iedereen commentaar achterlaten over een restaurant, vanaf nu moeten de recensenten een reservering hebben geplaatst via TheFork om dat te kunnen doen.

Door AD

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen