Forse toename snelwegwandelaars

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Rijkswaterstaat en politie hebben de handen vol aan zogeheten snelwegwandelaars, meldt De Telegraaf. In vijf jaar tijd is het aantal meldingen van personen die zich ‘ongeoorloofd’ op de snelweg begeven, meer dan verdubbeld, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat.

Vorig jaar kreeg Rijkswaterstaat bijna 3200 meldingen van personen die wandelend, fietsend, of met invalidevoertuigen of scootmobielen op de snelweg gezien zijn. Dat zijn er flink meer dan de nog geen 1400 meldingen van vijf jaar geleden. Sindsdien is er een gestage stijging. ,,We registreren beter en weggebruikers melden ook vaker”, zegt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. „Het is niet duidelijk of er daadwerkelijk meer gevallen zijn.”

Zelf benzine gaan halen als de auto stilvalt door een lege tank, is volgens snelweginspecteurs een veelvoorkomende reden. Personen die verward zijn of onder invloed, komen ook vaak voor. Daarnaast klimmen lifters graag over de vangrail de snelweg op, of zijn het toeristen die zich door hun navigatie de snelweg op laten leiden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen