Indonesië stelt zich kandidaat voor Olympische Spelen 2032

Afbeelding: AFP

Indonesië stelt zich kandidaat voor de Olympische Spelen van 2032. Het staatspersbureau Antara heeft dit dinsdag gemeld.

De Indonesische ambassadeur in Zwitserland, Muliaman D. Hadad, heeft vorige week een brief van president Joko Widodo aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overhandigd.

Volgens de Indonesiërs was het IOC vol lof over de organisatie van de Aziatische Spelen vorig jaar. ,,Dit is voor ons een sterke basis om ons kandidaat te stellen’’, aldus de ambassadeur.

Het IOC wijst de Spelen van 2032 in 2025 toe. Zuid- en Noord-Korea zijn samen ook in de race. Ook India heeft belangstelling. De Spelen worden volgend jaar ook in Azië gehouden. Tokio is dan de gaststad.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen