Mathea Severeijns nieuwe directeur van IBA Parkstad

IBA Parkstad heeft een nieuwe directeur: Mathea Severeijns. Afbeelding: Robert Muts

Mathea Severeijns (47) is de nieuwe directeur van IBA Parkstad. Ze volgt Kelly Regterschot op, die dit jaar Tweede Kamerlid hoopt te worden voor de VVD.

Severeijns is sinds 1 februari 2015 gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Eijsden-Margraten.

Planologie

De geboren Maastrichtse groeide op in Cadier en Keer. Na de middelbare school (Jeanne d’Arc College) studeerde ze planologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Bij de gemeente Beek-Ubbergen was Severeijns medewerker van de afdeling bouwen en wonen. Binnen een jaar stapte ze over naar de provincie Gelderland (adviseur gemeentelijke plannen). Vervolgens werkte de nieuwe IBA-directeur negen jaar bij ontwerpbureau Buro 5 in Maastricht, waar ze hoofd afdeling stedenbouw was.

Parkstad is geen onbekend gebied voor Severeijns; van oktober 2006 tot augustus 2011 was ze programmamanager van de Stadsregio Parkstad Limburg. Daarna was ze bij wooncorporatie ZOWonen manager strategie en beleid, waarna de stap naar de gemeente Eijsden-Margraten volgde.

De opvolger van Regterschot wordt de vierde directeur van IBA Parkstad in bijna zes jaar tijd.

Door Marcel de Veen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Eijsden-Margraten