Is er een hondenhater actief in Midden-Limburg?

Foto ter illustratie Afbeelding: Stockfoto

Het lijkt er steeds meer op dat iemand bewust honden vergiftigt in Midden-Limburg. Vanuit een groot gebied ten zuiden van Roermond komen inmiddels meldingen.

Dierenkliniek Hoogveld, met vestigingen in Roermond, Echt, Herten en Susteren, plaatste dinsdag nog tips op Facebook over hoe mensen het beste kunnen handelen in geval van een vergiftiging.

Infuus

„We hebben de afgelopen week twee honden met vergiftigingsverschijnselen binnengekregen,” vertelt dierenarts Monique Willems van de kliniek. „De dieren moesten worden opgenomen en kregen een infuus. Na een paar uur knapten ze gelukkig weer op. Als de vergiftiging langer geleden is dan twee uur, moeten ze aan het infuus. Wat voor stof ze binnen hebben gekregen, is niet vast te stellen. Het zal zeker geen bedorven vlees zijn geweest. De verschijnselen waren in beide gevallen verwijde pupillen, desoriëntatie en zwaar hijgen. Te weinig specifiek om in een bepaalde richting te denken.”

De meldingen bij Hoogveld kwamen van hondeneigenaren uit Maasbracht en Vlodrop. Eerder meldde een inwoonster van Pey op Facebook dat ze in park Littersven verschillende verdachte bakjes met vlees had aangetroffen. De bakjes zijn door de gemeente Echt-Susteren opgehaald.

Eind vorige maand werden meldingen gedaan van vergiftigingen in Maria Hoop, Roosteren en Dieteren. Ook de Belgische politie in Maaseik maakte melding van vergiftigde honden in het grensgebied.

Door Rob Stikkelbroeck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Echt-Susteren