Bandenspanning meten tegen files op A67

Afbeelding: Rene Manders

Rijkswaterstaat wil met een speciaal systeem de bandenspanning van vrachtwagens op de A67 tussen Venlo en Eindhoven gaan meten. Problemen met lekke banden zijn oorzaak van veel fileleed op die weg, blijkt uit onderzoek.

De ‘slimme’ maatregel is een van de dingen die Rijkswaterstaat op korte termijn wil doorvoeren. Ook wordt de oprit bij Asten richting Eindhoven aangepast, net als de afrit Helden vanuit Venlo en de afrit Sevenum vanuit Eindhoven.

Dat blijkt uit de voorkeursbeslissing die minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Derde rijbaan

De grootste ingreep die de minister aankondigt is het maken van een derde rijbaan tussen Eindhoven en Geldrop, en het doortrekken van de invoegstrook bij Geldrop tot aan knooppunt Leenderheide. Zo ontstaat ook een soort derde rijstrook richting het knooppunt, waardoor het verkeer beter moet doorstromen. Verder wordt de weg voorbereid voor een eventuele verbreding in de toekomst tussen Asten en Geldrop.

De plannen worden vrijdag officieel ter inzage gelegd zodat mensen er op kunnen reageren.

Door Paul Bots

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →
Horst aan de Maas