Bril van meestervervalser Van Meegeren op Tefaf

Bron © ANP

Han van Meegeren tijdens zijn proces. Afbeelding: AFP

De bril van meestervervalser Han van Meegeren (1889 - 1947) is te zien op de aankomende editie van de internationale kunstbeurs Tefaf, volgende maand in Maastricht.

De bril maakt deel uit van de collectie van het RKD - Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, dat op de beurs eens stevig de aandacht wil trekken. Het staat op de Tefaf met een stand om te vertellen wat het allemaal doet, want dat is de instelling nog niet bekend genoeg.

Ze houdt zich met name bezig met verzamelen, ontsluiten, beheren en beschikbaar stellen van documentatie. Medewerkers van het kennis- en documentatiecentrum zullen Tefaf-bezoekers ook helpen informatie te vinden over kunstwerken.

Van Meegeren, die de kunstwereld ernstig van de wijs bracht met onder meer Vermeer-vervalsingen, spreekt nog altijd tot de verbeelding. In 2016 verscheen de film Een echte Vermeer, gebaseerd op het leven van Van Meegeren.

De Tefaf, die vorig jaar 68.000 bezoekers trok, begint op 16 maart.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht