Aanmelden voor Oranje Fonds Collecte 2019

Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in Maasgouw uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019 van 11 tot en met 15 juni. Van de opbrengst van de collecte mag 50 procent aan een eigen doelstelling worden besteed. De andere helft wordt lokaal besteed aan andere sociale initiatieven. Nieuw dit jaar is dat ook (uitsluitend) online kan worden gecollecteerd.

Verenigingen en stichtingen die nog mee willen doen dienen snel te reageren. Er zijn immers nog maar acht collectegebieden beschikbaar in Maasgouw. Een collectegebied claimen kan via de website. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

Door Henk Schmitz
Maasgouw