Gele hesjes marcheren door Maastricht

Afbeelding: De Limburger

Een bescheiden stoet van ‘gele hesjes’ is zaterdagmiddag door Maastricht getrokken. Ze verzamelden op het Koningin Emmaplein en deden onder meer winkelcentrum Brusselse Poort aan.

Nog geen twintig mensen namen deel aan de mars. De belangstelling voor de gelehesjesbeweging lijkt tanende. Een paar weken geleden vond in Maastricht een landelijke bijeenkomst plaats, waar volgens politieschattingen ongeveer 800 mensen aan deelnamen.

Eerder deze week blokkeerden gele hesjes nog de grensovergang tussen België en Frankrijk op de E17 bij Rekem. In januari kwam een 50-jarige actievoerder om het leven toen hij werd overreden bij een blokkade bij de grensovergang van de A2 bij Visé.

Door Door Vikkie Bartholomeus

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht