Oud-directeur Rijksmuseum Pijbes wordt opperkeurmeester van Tefaf

Bron © ANP

Wim Pijbes. Afbeelding: ANP Kippa

Wim Pijbes, voormalig directeur van het Rijksmuseum, wordt verantwoordelijk voor de keuring en de keuringscommissies van de drie kunst- en antiekbeurzen Tefaf.

Daarvan is er één in Maastricht en zijn er twee in New York. Alle stukken die op de beurzen worden aangeboden, worden eerst gekeurd op authenticiteit, kwaliteit en conditie.

Deskundigen

‘Global Chairman of Vetting’ Pijbes volgt Henk van Os, eveneens oud-directeur van het Rijks, op als voorzitter van de keuringscommissies van Tefaf Maastricht, de grootste van de drie beurzen. De keuringscommissies van alleen al Tefaf Maastricht zijn verdeeld in 28 categorieën met in totaal 180 deskundigen, nog afgezien van een onderzoeksteam. De leden van de keuringscommissies zijn verbonden aan 114 verschillende instellingen uit veertien landen over de hele wereld.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht