Makkelijk en gezond: avocadosoep met Hollandse garnalen

  • Perfect voor avocadoverslaafden.
De markt is dé plek voor avocado's. Daar zijn ze rijp, hebben ze een leuke prijs en koop je meteen een netje citroenen en een bundeltje lente-ui.

Avocadosoep met Hollandse garnalen en lente-ui
voor 4 personen
Bereiding: 10 minuten 
Wachten: 1 uur

Ingrediënten
- 3 rijpe avocado's
- sap van 1 citroen
- 100 ml slagroom
- 1 lente-ui
- 75 gram Hollandse garnaaltjes

Nodig
- staafmixer of blender

Bereiden
Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Doe de avocado's in een (grote!) maatbeker.
Voeg het citroensap en 500 ml water toe en pureer glad. Voeg de slagroom toe, pureer nogmaals kort en breng de soep op smaak met zout en peper. Zet de soep 1 uur in de koelkast om goed koud te worden.
Snijd de lente-ui in ringetjes. Schenk de koude avocadosoep in 4 kommen. Bestrooi de soep met de garnaaltjes en de lente-ui. Lekker met grove knoflookcroutons met zeezout.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi

Door Janneke Philippi