Politieke partijen houden zich in Venlo niet aan de plakregels

Een bord in de gemeente Venlo waarop DENK over Leon van den Beucken plakte. Afbeelding: De Limburger

Politieke partijen plakken verkiezingsposters in Venlo niet volgens de regels op de vijftig borden in de gemeente. Dat zegt de gemeente in reactie op klachten over ‘te kleine’ plakborden.

Lijsttrekkers Jasper Kuntzelaers (PvdA) en Selami Coskun (DENK) stellen dat er te weinig ruimte is op de 25 aangewezen locaties in de gemeente Venlo. Kandidaat-Statenleden Leon van den Beucken en Tugba Ozkaya van Lokaal-Limburg beklagen zich over DENK, dat de afgelopen weken in de gemeente Venlo meermaals eigen verkiezingsposters over die van andere partijen plakte. De ChristenUnie beklaagde zich daarover bij de gemeente Venlo, zegt lijsttrekker Francis van der Mooren. „Wij vinden dit niet fatsoenlijk, DENK heeft ons beterschap beloofd.”

Politieke partijen houden zich in Venlo niet aan de plakregels
DENK plakte volgens de Christenunie meermaals posters over die van de christelijke partij. Foto: De Limburger

Coskun erkent dat zijn partij de laatste tijd over posters van andere partijen plakte. Noodgedwongen, zo zegt hij. „Wij hebben niets tegen alle andere partijen, maar er is niet genoeg plek. Zo zijn er partijen die bijvoorbeeld twee posters opplakken. Wij kunnen niet anders.”

Volgens de gemeente Venlo is er voldoende plek voor iedere partij als die zich aan de regels houden. Zo mag een poster niet groter zijn dan 100 bij 60 centimeter en mag iedere partij maar één exemplaar ophangen. De gemeente stelt dat meerdere partijen te veel en te grote posters plakken. Een woordvoerder laat weten dat de melding van de Christenunie maandag besproken wordt, maar dat het overtreden van de regels nu geen aanleiding is om actie te ondernemen.

In Sittard werden deze week afbeeldingen van DENK uit campagnedoeken gesneden. De gemeente Sittard-Geleen heeft die laten repareren.

Door Daan de Hulster

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo