Culturele Activiteiten Molenhoek bespreekt ouder worden

Prof. dr. Olde Rikkert is op 26 maart te gast bij stichting Culturele Activiteiten Molenhoek.

De maandelijkse bijeenkomst van stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) staat op dinsdag 26 maart in het teken van het ouder worden. Spreker op deze avond in Molenhoek is Prof. dr. Marcel Oude Rikkert van het Radboud UMC in Nijmegen.

De klinisch geriater van het Radboud UMC en directeur van het Radboud Alzheimer Centrum Nijmegen bespreekt de aspecten van het ouder worden. In de middeleeuwen werden mensen met gemiddeld 30-40 jaar lang niet zo oud als tegenwoordig. Jonge mensen zijn geneigd te denken dat het ouder worden in een laag tempo geschiedt. De blijkt een misvatting, oud worden gaat snel. Mensen zijn maar kort écht jong. En met oud worden komen de kwalen en de ongemakken. De lezing wordt geen sombere avond, want ouder worden, heeft ook zijn positieve kanten, en is niet alleen kommer en kwel.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 26 maart, in de sacristie van de kerk in Molenhoek. De aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt 6 euro. Leden CAM betalen 3 euro. Meer info zie CAM

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Mook en Middelaar